clanak False

60. godina rada Udruge za podršku osobama s oštećenjem grada Zagreba

20.11.2018.
Svečanim programom u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog je obilježena 60. obljetnica rada Udruge za podršku osobama s intelektualnim oštećenjima grada Zagreba. Riječ je o Udruzi koja osobama s intelektualnim oštećenjima i njihovim obiteljima pruža pomoć u stjecanju vještina za snalaženje u svakodnevnome životu i aktivnome sudjelovanju u društvu.

60 godina rada je velika obljetnica koja ne bi bila moguća bez timskog rada i velikog broja dobrih ljudi i suradnika koji svakodnevno pomažu, na svečanosti je naglasio počasni predsjednik Udruge zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. Dodao je da Grad Zagreb sve ove godine Udruzi pruža podršku te da će i ubuduće tako ostati. Grad je financirao brojne projekte i programe Udruge, osigurao im je prostor za rad koji je nedavno obnovljen, a njihovim članovima redovito organizira rekreativno-terapijske programe ljetovanja. Zahvaljujem svima koji rade i nesebično pomažu osobama s intelektualnim teškoćama, rekao je gradonačelnik i istaknuo kako je za ovaj posao potrebno mnogo ljubavi i veliko srce.

Predsjednik Udruge Petar Kraljević je naglasio da ona brine o osobama koje nisu potpuno integrirane u društvu i koje obično žive sa svojim obiteljima. Trebamo se početi brinuti o njima još dok su u dobi kad su njihovi roditelji aktivni i radnosposobni. Programi Udruge su još od njezina utemeljenja namijenjeni cjelokupnomu osobnomu razvoju, aktivnomu sudjelovanju u životu obitelji i zajednice, ostvarivanju prava te različitih oblika pomoći i samopomoći radi više kvalitete njihova osobnog i zajedničkog života.

Članovi Udruge su gradonačelniku Bandiću i njegovim suradnicima uručili zahvalnicu za dugogodišnju podršku rada Udruge.

Gradske vijesti - 2018.