clanak False

Promocija publikacije Alzheimer stripoteka

29.11.2018.
Zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Jelena Pavičić Vukičević prisustvovala je danas u ZgFormu promociji publikacije Alzheimer stripoteka koju je izradio Dom za starije osobe Sveti Josip Zagreb.

Izdavanjem publikacije željeli smo osvijestiti širu javnost o problemima oboljenja od Alzheimerove bolesti, koja zahtjeva vrlo intenzivnu medicinsku i zdravstvenu skrb, rekla je ravnateljica doma Sv. Josip Ljiljana Vrbić, te dodala kako je u Hrvatskoj više od 90 000 oboljelih od ove bolesti. Publikaciju smo osmislili kroz 10 stripova u kojima se opisuju  simptomi demencije te se u isto vrijeme daju i odgovori kako reagirati na njih. Osim što se u publikaciji nalazi niz informacija o skrbi za oboljele, nalaze se i informacije za njegovanje njegovatelja jer se nalaze u vrlo stresnim situacijama, objasnila je ravnateljica.

Čestitavši Domu za starije osobe na izdavanju publikacije zamjenica gradonačelnika istaknula je da je sustav socijalne zaštite i pomoći starijim i nemoćnim osobama u Zagrebu na zavidnoj razini te da se konstanto pokušava napraviti korak dalje, kako bi Europa i svijet mogli učiti od nas. Upravo su ovo primjeri dobre prakse te se nadam da će publikacija doživjeti više svojih izdanja i biti dostupni široj zajednici.

Publikacija Alzheimer stripoteka tiskana je pod pokroviteljstvom Gradonačelnika Grada Zagreba.

Gradske vijesti - 2018.