clanak False

Projekt Šetnja oko zemlje - PRIJAVE U TIJEKU

02.12.2020.
Školski sportski savez Grada Zagreba u suradnji sa OŠ Petra Preradovića organizira prvi izazov u okviru projekta Šetnja oko zemlje. Cilj Božićnog izazova je da u pet dana (od 7.12. do 11.12. do 23:59 sati) svaka škola uz sudjelovanje što većega broja učenika prijeđe udaljenost od Zagreba do doma Djeda Božićnjaka u blizini finskoga grada Rovaniemija (2373.34 km). 

Projekt je osmislio kolega Juraj Horžić iz Osnovne škole Petra Preradovića te je izabran među tri finalista na razini cijele Europe na natječaju Europske komisije Beactive Awards kao prvi projekt iz Republike Hrvatske koji je finalist u kategoriji Education, otkada se nagrada dodjeljuje.

Projekt se provodi kroz niz izazova u kojima učenici od 5. do 8. razreda osnovne škole te učenici srednjih škola savladavaju zadanu rutu nekom tjelesnom aktivnošću (hodanje, trčanje, rolanje, vožnja bicikla). Navedeni projekt može se povezati sa predmetom geografija/zemljopis pisanjem dnevnika putovanja sa zanimljivim informacijama o područjima kroz koja se prolazi (primjer dnevnika putovanja u privitku). 

Prijave za Šetnju oko Zemlje vrše se preko web aplikacije Školskog sportskog saveza Grada Zagreba sa svojim korisničkim podacima. Voditelj je dužan prijaviti školu za sudjelovanje u projektu do 07.12.2020. godine do 8:00 sati. Prijave sastava ekipe bit će otvorene do završetka projekta, odnosno do utorka, 15.12.2020. godine do 15:00 sati (moguće naknadno dodavanje učenika).

Više informacija o projektu možete vidjeti OVDJE.

Aktualnosti