clanak False

Gradski ured za sport i mlade održao radni sastanak s lokalnim partnerima u sklopu europskog projekta

03.12.2021.
Gradski ured za sport i mlade - koordinator europskog projekta o volonterima u sportu “Work for a cause, serve for sport” održao je radni sastanak s predstavnicima lokalnih partnera s kojima je potpisao Sporazum o suradnji.

Tema sastanka kojem su prisustvovali predstavnici Sportskog saveza Grada Zagreba, Zagrebačkog sveučilišnog športskog saveza, Zagrebačkog sportskog saveza osoba s invaliditetom, Školskog sportskog saveza Grada Zagreba, Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Volonterskog centra Zagreb bila je provođenje trenutne projektne aktivnosti -
međunarodnog istraživanja o volontiranju u sportu. Na temelju istraživanja koje je, osim u gradu Zagrebu pokrenuto i u svim zemljama partnerima – Sloveniji, Italiji, Grčkoj i Španjolskoj napravit će se Izvješće najboljih praksi postojećih volonterskih programa u sportu koje su razvile različite sportske i volonterske organizacije u Europi. Izvješće će biti okosnica za izradu edukacijskih modula u svrhu obuke i edukacije volontera za sudjelovanje u organizaciji nacionalnih i međunarodnih sportskih događanja za osobe s i bez invaliditeta. 

Osim izrade edukacijskih modula, tijekom trajanja projekta održat će se aktivnosti jačanja kapaciteta održavanjem različitih radionica i okruglih stolova te će se izraditi priručnik i smjernice o volonterima o sportu.

Svi osposobljeni i educirani volonteri bit će dio izrađene aplikacije - Sportska volonterska baza koja će doprinijeti boljem i učinkovitijem provođenju sportskih događanja i pronalasku i sudjelovanju volontera iz cijele Europe.
 

Aktualnosti