clanak False

12. Europsko rukometno prvenstvo gluhih

16.06.2021.
Hrvatski sportski savez gluhih, uz suorganizaciju Zagrebačkog sportskog saveza gluhih, preuzeo je domaćinstvo 12. Europskog rukometnog prvenstva gluhih u Zagrebu, a koje će se održati od 18. do 27. lipnja 2021. godine, na kojem će hrvatska rukometna reprezentacija gluhih braniti europsko zlato osvojeno na posljednjem, 11. Europskom rukometnom prvenstvu gluhih.

12. Europsko rukometno prvenstvo gluhih prvo je veliko natjecanje na europskoj razini koje će se održati u Republici Hrvatskoj, u organizaciji Hrvatskog sportskog saveza gluhih, uz Zagrebački sportski savez gluhih kao suorganizatora. Na natjecanju se očekuje 6 reprezentacija, a utakmice će se održavati 18., 20., 22., 24. i 26. lipnja 2021. godine u Sportskoj dvorani Gimnazije Sesvete, dok će sve treninge reprezentacije odrađivati u Školskoj sportskoj dvorani Peščenica. 

Prilikom organizacije prvenstva, najveću podršku, uz Ministarstvo turizma i sporta, Hrvatskom sportskom savezu gluhih, pružio je i Grad Zagreb, koji je prihvatio pokroviteljstvo nad navedenim događajem.

Natjecanje se održava uz poštivanje svih epidemioloških mjera određenih od strane nadležnih institucija, odnosno Ravnateljstva civilne zaštite Ministarstva unutarnjih poslova. Sukladno tome, na događaju neće biti prisutni navijači, ali će događaj biti praćen uživo putem mrežnih stranica HSSG-a, stranica predmetnog prvenstva, kao i ostalih medija te komunikacijskih kanala Europske sportske federacije gluhih (EDSO).

Hrvatska muška rukometna reprezentacija gluhih, aktualni svjetski i europski prvaci gluhih, jedna je od najtrofejnijih sportskih ekipa u Republici Hrvatskoj koja je od 1993. godine, kada su prvi put nastupili na velikom natjecanju gluhih, osvojila 4 zlatne, 1 srebrnu i 2 brončane medalje na Olimpijskim igrama gluhih; 2 zlatne medalje na Svjetskim rukometnim prvenstvima gluhih te 4 zlatne, 1 srebrnu i 1 brončanu medalju na Europskim rukometnim prvenstvima gluhih.

Aktualnosti