clanak False

8. Otvoreno europsko klupsko prvenstvo u taekwondou u Zagrebu 21. do 25. studenoga

19.11.2020.
Pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i sporta  Grada Zagreba, od 21. do 25. studenog 2020. godine u Kristalnoj dvorani hotela Westin u Zagrebu održat će se 8. Otvoreno europsko klupsko prvenstvo u taekwondou. Europski taekwondo savez organizaciju je povjerio TKD klubu Jastreb iz Zagreba i TKD klubu Karlovac kao dugogodišnjim nositeljima kvalitete i tradicije taekwondo sporta u Hrvatskoj.

Počasni predsjednik Organizacijskog odbora prvenstva je gradonačelnik Grada Zagreba koji je istaknuo zadovoljstvo što je Hrvatska i u ovim otežanim uvjetima uzrokovanim pandemijskom krizom, po prvi put dobila čast biti domaćin jednog od najvažnijih taekwondo natjecanja u svijetu.

To je još jedno priznanje hrvatskom sportu i  sportašima, te svima koji taekwondo žele podići na još višu razinu. Uz dokazani talent, sportski duh i  entuzijazam, uvjeren sam da ćemo biti dobri domaćini, promovirati zdrav način života, našu turističku ponudu ali i organizacijske i turističke kapacitete i u ovakvim, otežanim uvjetima, istaknuo je Gradonačelnik.

Na prvenstvu će nastupiti preko 800 natjecatelja iz 40-ak zemalja sa četiri kontinenta u kategorijama mlađih i starijih kadeta, juniora, mlađih seniora i seniora. Među brojnim vrhunskim sportašima je i 13 olimpijaca za OI u Tokiju 2021. godine i isto toliko kandidata za OI koji će nastupiti u mjesecu siječnju na predstojećim europskim kvalifikacijama.

Prvenstvo se otvara u subotu, 21. studenoga u 12 sati u Kristalnoj dvorani hotela Westin, a od 13 sati počinju natjecanja kadeta. Seniorke i seniori na rasporedu su posljednja dva dana, 24. i 25. studenoga. 

Natjecanje će na službenim stranicama ECC-a i Europskog taekwondo saveza biti pokriveno live streamingom prijenosa mečeva sa svih borilišta te na službenom portalu CroRing na kojem će se uz live streaming emitirati i svi video isječci iz najzanimljivijih borbi.

 

Aktualnosti