clanak False

Gradonačelnik Tomašević na svečanosti Dana Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu

01.12.2022.
U povodu 102. obljetnice i Dana Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević prisustvovao je svečanosti na Ekonomskom fakultetu.

Čestitavši fakultetu njihov dan i zaželjevši uspjeh u daljnjem radu, gradonačelnik Tomašević istaknuo je da grad Zagreb može biti ponosan  što ima ovaj fakultet koji je bitan ne samo za gospodarski razvoj Zagreba, nego i za gospodarski razvoj cijele Hrvatske. Ekonomski fakultet međunarodno je prepoznatljiv i ima važnu savjetodavnu ulogu kako za lokalnu tako i nacionalu vlast u razdoblju koje je ispred nas, rekao je gradonačelnik Tomašević.

Interes mladih za ekonomijom, menadžmentom i studiranjem na Ekonomskom fakultetu iz godine u godinu sve je veći, naglasio je gradonačelnik te pozdravio napore koje fakultet ulaže u razvoj suvremenih obrazovnih programa i kvalitete studija, kao i osmišljavanju i provedbu projekata i programa.

Dekanica fakulteta Sanja Sever Mališ istaknula je da je Ekonomski fakultet u Zagrebu jedini koji pripada u jedan posto elitnih fakulteta iz područja ekonomije i poslovne ekonomije priznatih u cijelom svijetu, te je jedini stekao najprestižniju međunarodnu EQUIS akreditaciju visokoobrazovnih institucija na području ekonomije i poslovne ekonomije, a odnosi se na akreditaciju cijele institucije i svih njezinih procesa i aktivnosti.

Osim toga, dekanica je naglasila kako je upravo Ekonomski fakultet izazvao najveći interes ove godine kod srednjoškolaca na državnoj maturi, čak 10 000 maturanta izabralo je studijske programe fakulteta.

Uz gradonačelnika Tomaševića, dekanicu fakulteta  Sanju Sever Mališ, prisutnima su se obratili i rektor Sveučilišta u Zagrebu Stjepan Lakušić, ministar gospodarstva i održivog razvoja  i izaslanik predsjednika Vlade RH Davor Filipović te izaslanik predsjednika RH-a Velibor Mačkić.

Gradske vijesti - 2022.