clanak False

Regulacija prometa u povodu manifestacije Advent Zagreb 2022.

25.11.2022.
Ususret manifestaciji Advent Zagreb 2022. u nastavku donosimo informacija o posebnoj regulaciji prometa koja će tim povodom biti na snazi.

ZABRANE PROMETA ZA ADVENT 

Od 26. studenoga 2022. do 7. siječnja 2023. promet će biti zabranjen:
 •  radnim danima od ponedjeljka do četvrtka od 17:00 do 23:00 sati za sva vozila osim tramvaja i vozila stanara na zapadnoj strani Trga Nikole Šubića Zrinskog. Promet Berislavićevom ulicom od Gajeve do Zrinjevca bit će uspostavljen dvosmjerno za potrebe stanara; 
 • petkom, subotom i nedjeljom od 17:00 do 24:00 sata za sva vozila na zapadnoj strani Trga Nikole Šubića Zrinskog, zapadnoj strani Trga Josipa Jurja Strossmayera i zapadnoj strani Trga kralja Tomislava, na dijelu od Tesline ulice do Mihanovićeve ulice. Promet Katančićevom od Gajeve ulice do Trga Josipa Jurja Strossmayera bit će uspostavljen dvosmjerno za potrebe stanara; 
 • petkom, subotom i nedjeljom od 17:00 do 24:00 sata za sva vozila osim taksi-vozila i vozila stanara u Gajevoj ulici od Hebrangove do Tesline ulice, u Berislavićevoj ulici od Preradovićeve ulice do Gajeve ulice, u Teslinoj ulici i na sjevernoj strani Trga Nikole Šubića Zrinskog; 
 • petkom, subotom i nedjeljom od 18:00 do 23:00 sata bit će obustavljen tramvajski promet od Trga bana Josipa Jelačića do Glavnog kolodvora i obratno. 
Promet motornih vozila sjevernim zelenim valom Boškovićeva – Hebrangova u pravcu zapada te južnim zelenim valom Ulica baruna Trenka – Ulica Pavla Hatza u pravcu istoka odvijat će se bez ograničenja.

TURISTIČKI  I DRUGI AUTOBUSI ZA ADVENT 

Od 26. studenoga 2022. do 7. siječnja 2023. turistički autobusi za razgledavanje grada u vrijeme zabrana iz točke I. neće moći ulaziti u zone zabrane prometa, već će se moći zelenim valom kretati samo ravno. Autobusna linija ZET-a br.150 Tuškanac – Gornji grad – Ilirski trg – Trg bana Josipa Jelačića u vrijeme zabrana navedenih pod točkom I. skratit će se do Ilirskog trga.

TAKSI-STAJALIŠTA I PROMET TAKSI-VOZILIMA 

Od 26. studenog 2022. do 7. siječnja 2023. u vrijeme izvan zabrana određenih u poglavlju I. promet taksi-vozila funkcionirat će redovno, dok u vrijeme zabrana navedenih u poglavlju I. taksi-vozila neće moći prometovati u navedenoj zoni.
 
Osim toga, u vrijeme zabrana navedenih u poglavlju I. taksi-stajalište Vlaška – Europski trg premješta se na istočnu stranu Kurelčeve ulice s ulazom iz Jurišićeve i izlazom polukružno okretanje kod garaže „Ban Centar“ na Jurišićevu i dalje na Palmotićevu ulicu.
 
U vrijeme zabrana navedenih pod točkom I. taksi-stajalište Starčevićev trg funkcionirat će redovno, a ulaz i izlaz će biti samo prema Mihanovićevoj i Gajevoj ulici, dok će taksi-stajalište Katančićeva također funkcionirati redovno, a ulaz i izlaz bit će samo prema Gajevoj ulici.
 
Taksi-stajalište Masarykova funkcionirat će redovno tijekom cijelog dana, a taksi-vozila koja čekaju moraju se povući prije i do znaka zabrane zaustavljanja i parkiranja.
 
Taksi-stajalište Gajeva također će funkcionirati redovno tijekom cijelog dana, pri čemu taksi-vozila koja čekaju moraju ostati u granicama stajališta, a u vrijeme zabrana iz točke I. izlaz je preko Tesline i dalje obvezno ravno prema Amruševoj ulici.

 
DOSTAVA U PJEŠAČKE ZONE 

Od 26. studenog 2022. do 7. siječnja 2023. privremeno će biti ukinute sve dozvole za cjelodnevnu dostavu te će se dostava u pješačke zone ograničiti na razdoblje od 2:00 do 10:00.
 
Izvan tog vremena bit će omogućeno obavljanje dostave na obodima pješačke zone, odnosno u neposrednoj blizini lokacija održavanja manifestacija:
 • na javnoj površini zapadno od raskrižja Vlaška ulica – Palmotićeva ulica (početak pješačke zone – više dostavnih mjesta za opskrbu lokacije Ulica Augusta Cesarca – Europski trg).
 • na javnoj površini istočno od raskrižja (kružno raskrižje) Vlaška ulica – Ulica Pod Zidom – Bakačeva ulica (početak pješačke zone – više dostavnih mjesta za opskrbu lokacije Trg bana Josipa Jelačića).
 • na južnoj prometnoj traci Trga Nikole Šubića Zrinskog od početka stajališta ZET-a za turističku liniju do stajališta za kočije (više dostavnih mjesta za opskrbu lokacije Trg Nikole Šubića Zrinskog).
 • na istočnoj strani Trga Josipa Jurja Strossmayera u zoni raskrižja s Ulicom Matice hrvatske uzdužna parkirališna mjesta (dva dostavna mjesta za opskrbu lokacije Trg Josipa Jurja Strossmayera).
 • na istočnoj strani Trga kralja Tomislava sjeverno od raskrižja sa Šenoinom ulicom uzdužna parkirališna mjesta (dva dostavna mjesta za opskrbu lokacije Trg kralja Tomislava).
 • na javnoj površini sjeverno od raskrižja Gajeva ulica – Ulica Nikole Tesle (početak pješačke zone – jedno dostavno mjesto za opskrbu lokacije Gajeva i Bogovićeva ulica).
 • na sjevernoj prometnoj traci od završetka taksi-stajališta u Masarykovoj ulici (Prolaz sestara Baković) do raskrižja s Preradovićevom ulicom te istočna prometna traka u Preradovićevoj ulici južno od raskrižja s Masarykovom ulicom (na obodu pješačke zone – više dostavnih mjesta za opskrbu lokacije Gajeva i Bogovićeva ulica).
 • na Trgu Katarine Zrinske (na obodu pješačke zone – više dostavnih mjesta za opskrbu lokacije Plato Gradec, Strossmayerovo šetalište-istok i Strossmayerovo šetalište-zapad).
 • na izvanuličnom parkiralištu između Reljkovićeve ulice i Trga dr. Franje Tuđmana (na sjeveroistočnom dijelu predmetnog parkirališta – pet dostavnih mjesta za opskrbu lokacije Trg dr. Franje Tuđmana). 
 

GARAŽA BAN CENTRA U KURELČEVOJ 

Od 26. studenog 2022. do 7. siječnja 2023. korisnici garaže „Ban Centra“ dolaze Palmotićevom – Jurišićevom – Kurelčevom – ulaz u garažu i odlaze istim smjerom natrag.

SKICE regulacija možete preuzeti u nastavku:

Gajeva ulica
Europski trg
Katarinin trg
Masarykova/Preradovićeva
Strossmayerov trg
Trg Franje Tuđmana
Trg kralja Tomislava
Trg Nikole Šubića Zrinskog

Gradske vijesti - 2022.