clanak False

Otvoren sajam CroAgro i Sajmovi hrane i zdravog življenja

01.12.2022.

Otvoren sajam CroAgro i Sajamovi hrane i zdravog življenja

Na Zagrebačkom velesajmu danas su svečano otvoreni CROAGRO, međunarodni sajam poljoprivrede, poljoopreme i mehanizacije i Sajmovi hrane i zdravog življenja koji se održavaju do 4. prosinca.

„Ovi sajmovi nagoviještaju neku novu energiju i novi impuls koji se događa u ovom dijelu grada“, rekao je zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet na otvorenju dodavši kako Grad Zagreb sve veću pažnju posvećuje podrijetlu i kvaliteti hrane te smanjenju broja posrednika. „Stoga smo i osigurali izlagački prostor za poljoprivredno-prehrambene proizvođače s područja Grada Zagreba koji proizvode vlastite proizvode. Većina njih nositelji su nagrada i priznanja za kvalitetu svojih proizvoda na razini županijskih i međunarodnih natjecanja, a sada velik dio ima certifikate ekološke proizvodnje i oznake kvalitete „Plavi ceker“ koji garantira nadstandard u kvaliteti.

Pomoćnica savjetnika Predsjednika Republike za ekonomiju Martina Ciglević, koja je kao izaslanica predsjednika Republike Hrvatske otvorila sajmove, rekla je kako se uvijek trebaju poticati proizvodne i uslužne djelatnosti radi povećanja konkurentnosti i produktivnosti hrvatskog gospodarstva.

CroAGRO i Sajmovi hrane i zdravog življenja važna su platforma u predstavljanju svih tema iz područja poljoprivrede, hrane i održivog življenja, rekla je direktorica Velesajma Renata Suša te posebno zahvalila pokroviteljima Gradu Zagrebu, predsjedniku Hrvatskog sabora i Ministarstvu poljoprivrede Republike Hrvatske te partnerima Hrvatskoj poljoprivrednoj komori, Hrvatskoj agenciji za poljoprivredu i hranu, Agronomskom fakultetu iz Zagreba i Fakultetu agrobiotehničkih znanosti iz Osijeka.

Na sajmovima izlaže skoro 300 izlagača na više od 16.000 m2 izložbenog prostora iz 21 zemlje u 6 paviljona, a posjetitelje uz bogat izlagački segment, očekuju popratne manifestacije promotivnog, prodajnog i kongresnog karaktera

Kroz četiri dana održavanja Zagrebačkim velesajmom zavladat će moćni strojevi najsuvremenije poljoprivredne mehanizacije i opreme, proizvoda za poljoprivrednu proizvodnju, konzerviranje te skladištenje nakon berbe do sadnih materijala, različitih vrsta sjemenja i materijala za zaštitu bilja, kao i događanja na temu hrane, zdravog življenja i povratka prirodnoj ravnoteži čovjeka kroz komplementarni pristup. Naglasak je na zdravom životnom stilu te povratak prirodi i održivom načinu života. 

Gradske vijesti - 2022.