clanak False

Gradonačelnikova čestitka u povodu Svjetskog dana učitelja

05.10.2022.
Gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević uputio je čestitku u povodu Svjetskog dana učitelja, što se obilježava 5. listopada:

Drage odgojiteljice i odgojitelji, učiteljice i učitelji, nastavnice i nastavnici, uvaženi stručni suradnici i domski odgajatelji!

Čestitam vam vaš dan – Svjetski dan učitelja!

Najiskrenije vam zahvaljujem na vašoj ustrajnosti, strpljivosti, potpori i brizi i što svojim predanim radom omogućujete našoj djeci učenje i razvoj njihovih punih potencijala!

Dječji vrtići i škole mjesta su stjecanja, izgradnje i razvoja temeljnih znanja, vještina, društvenih i kulturnih vrijednosti, a upravo vi omogućavate da djeca i učenici uče i razvijaju se u prijateljskom i afirmativnom okruženju. Vi ste im inspiracija i motivacija za uspjeh u budućnosti, kao i poticaj i podrška kada im je teško. Na tome vam od srca zahvaljujem.
 
„Transformacija obrazovanja počinje s učiteljima“ ovogodišnja je poruka Svjetskog dana učitelja. Odgoj i obrazovanje pokazuju kakvo društvo želimo biti, a vaša je uloga u tom procesu ključna. Upravo stoga nužno je sustavno, na svim razinama, poticati na promišljanje i poštivanje učiteljske uloge te ulagati u podizanje vašeg statusa i položaja kako bismo djeci i učenicima pružili kvalitetno obrazovanje i temelje za još sigurniju, sretniju i uspješniju budućnost.

Sretan vam Dan učitelja!

Gradske vijesti - 2022.