clanak False

Na Sljemenu obilježena 31. obljetnica ubojstva obitelji Zec

08.12.2022.
Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević, sa suradnicima, prisustvovao je obilježavanju 31. obljetnice ubojstva obitelji Zec kod Adolfovca na Sljemenu u organizaciji Antifašističke lige i Srpskog narodnog vijeća.

Gradonačelnik je istaknuo da je bitno obilježiti ovu tužnu godišnjicu, ali isto tako i obilježiti mjesto zločina. Najavio je da je u proceduri postavljanje spomen-ploče na tom mjestu kako bi se obilježilo i trajno ostalo kao podsjetnik da se „nešto slično nikada više ne smije dogoditi“.

''Trideset i jednu godinu nakon jedne od najmračnijih epizoda u povijesti ovog grada, dajemo počast žrtvama i pozivamo građane Zagreba da grade društvo bez diskriminacije po bilo kakvoj osnovi“, poručio je gradonačelnik Tomašević.

U znak sjećanja na zagrebačku obitelj Zec sudionici su položili vijence i ruže, a na komemoraciji sudjelovali su, između ostalih, i potpredsjednica vlade Anja Šimpraga, predsjednik Srpskog narodnog vijeća Milorad Pupovac, predsjednik Antifašističke lige Zoran Pusić te veleposlanici Norveške i Srbije.

Gradske vijesti - 2022.