clanak False

Otvorena izložba Visovac: duhovnost i kultura na Biloj Stini

30.11.2019.
Dugo pripremana velika izložba Visovac: duhovnost i kultura na Biloj Stini otvorena je u Muzeju za umjetnost i obrt pod pokroviteljstvom Grada Zagreba i gradonačelnika Milana Bandića. Blago riznice Franjevačkog samostana Majke od milosti s otoka Visovca u Zagreb prvi put dovodi stoljećima prikupljan i čuvan iznimno vrijedan korpus baštine ovog samostana.

Riječ je o jedinstvenom poduhvatu očuvanju kulturne baštine neprocjenjive vrjednosti na kojoj se radilo tri godine , rekla je zamjenica gradonačelnika dr. sc .Jelena Pavičić Vukičević te pozvala sve Zagrepčanke i Zagrepčane da pogledaju izložbu podjednako važnu i za Zagreb i za Hrvatsku, ali za cijelu Europu, osobito u trenutku kada Zagreb i Hrvatska  preuzimaju presjedanje Europskom unijom.

Izložba traje do 2. veljače 2020. , a otvorenju su prisustvovali i ravnatelj Muzeja za umjetnost i obrt Miroslav Gašparović, provincijski ministar Franjevačke Provincije Presvetog Otkupitelja fra Marko Mrša, te ministrica kulture RH Nina Obuljen Koržinek.
 
 
 
 

 

Gradske vijesti - 2019.