clanak False

Dodijeljene nagrade za Najljepše školske vrtove u Hrvatskoj

29.11.2019.
U okviru projekta Hrvatske radiotelevizije Najljepši školski vrtovi u RH danas su u studio Zvonimir Bašić na Prisavlju dodijeljene nagrade za najljepše školske vrtove u RH.

Projekt, koji se provodi već 25 godina, organizira HRT u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja i Gradom Zagrebom te uz potporu Ministarstva poljoprivrede. Provedbom ovog projekta organizatori se posebno trude da potaknu odgojno obrazovne ustanove, dječje vrtiće, osnovne i srednje škole na uređenje svojih vrtova i okoliša.

Među dobitnicima bio je vrt Dječjeg vrtića Savica, a nagradu djelatnicima vrtića dodijelila je zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Olivera Majić. Vrtlar nije bogat koliko i njegova plaća, već onoliko koliko čarobnih cvjetova održava u svom vrtu, a to su naši najmlađu sugrađani, poručila je zamjenica Majić čestitavši organizatorima i djeci koja su uključena u taj hvale vrijedan projekt, a posebno ovogodišnjim pobjednicima.

Višegodišnjom realizacijom ovog Projekta, autori su uspjeli potaknuti stotine škola u svim dijelovima Hrvatske da što je moguće ljepše urede svoje vrtove i školski okoliš, a učenike i nastavnike zainteresirali su za suradnju i sudjelovanje u podizanju, uređenju i uljepšavanju vrtova, maslinika, voćnjaka i školskog okoliša.

Nagradu za najljepši školski vrt osvojili su učenici Osnovne škole Velika Pisanica, a naslov najljepšeg vrtića osvojio je dječji vrtić Radost iz Splita.

Gradske vijesti - 2019.