clanak False

Okrugli stol Neliberalna demokracija na Fakultetu političkih znanosti

28.11.2019.
Danas je zamjenica zagrebačkog gradonačelnika doc. dr. sc. Olivera Majić na Fakultetu političkih znanosti pozdravila sudionike okruglog stola Neliberalna demokracija što ga je organizirao Centar za demokraciju i pravo Miko Tripalo.

Izvanredni profesor Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i moderator okruglog stola Đorđe Gardašević je objasnio da je neliberalna demokracija demokratski sustav koji se suočava s opasnošću gubitka prostora slobode te da su organizatori pozvali stručnjake iz različitih akademskih i javnih krugova da iz svoje perspektive iznesu mišljenja.

U svome obraćanju skupu zamjenica gradonačelnika Olivera Majić je istaknula da lokalna samouprava može imati puno veći značaj za razvoj demokratskih standarda te da Grad Zagreb na čelu sa svojim gradonačelnikom Milanom Bandićem uistinu živi liberalnu demokraciju i njezina načela. Poštovanje ljudskog dostojanstva, sloboda i jednakost, vladavina prava i poštivanje temeljnih ljudskih prava, solidarnost, zajedništvo i socijalna osjetljivost naše su temeljne vrijednosti koje svakodnevno promičemo i živimo. Poštujući demokratska načela i postulate, Grad Zagreb svakodnevno osluškuje potrebe svojih sugrađana te kontinuirano ulaže napore u stvaranje boljih i kvalitetnijih uvjeta za njihovo školovanje, rad, sigurnost i življenje, rekla je. Također je istaknula da se ideje liberalne demokracije trebaju komunicirati i provoditi tako da budu dostupne svim slojevima društva.

Na okruglome stolu su sudjelovali: Josip Kregar iz Centra Miko Tripalo, Zoran Kurelić i Goran Čular s Fakulteta političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, Holly Case s Brown University iz Beča, Tamara Ćapeta i Antonija Petričušić s Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Dragan Bagić i Goran Sunajko s Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Tihomir Ponoš, novinar Novog lista te Hrvoje Zovko, predsjednik Hrvatskoga novinarskog društva.

Gradske vijesti - 2019.