clanak False

Dan ekonomskog fakulteta

02.12.2019.
Danas je u Kongresnoj dvorani Ekonomskog fakulteta održana svečanost u povodu Dana Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu te 99. obljetnice njegova djelovanja. Najstariju instituciju visokog obrazovanja u području ekonomije u ovom dijelu Europe pohađa oko 10.000 studenata, a svake godine na različitim studijskim programima studij završi oko 1500 studenata.
Pozdravljajući okupljene prigodnim riječima, zamjenica zagrebačkog gradonačelnika doc.dr.sc. Olivera Majić posebnu je čestitku u ime gradonačelnika i Gradske uprave uputila dekanu Fakulteta Jurici Pavičiću, te  njegovim suradnicima, profesorima i studentima. Ova velika brojka u sklopu 350. godišnjice Sveučilišta u Zagrebu govori puno o pozicioniranju ovog cijenjenog fakulteta kako na domaćem tako i na stranom znanstvenom tržištu. O stranom pozicioniranju svjedoči poznata AACSB akreditacija koja svrstava ovaj Fakultet u klub najpoznatijih poslovnih škola i fakulteta diljem svijeta. To je jako važno jer omogućuje razmjenu kako profesora tako i studenata u krug od 3% najpoznatijih fakulteta, a navedeno je rezultat velikog truda i rada bez kojeg ne bi bilo puta u budućnost, istaknula je zamjenica Majić.

Rektor Sveučilišta u Zagrebu Damir Boras  naglasio je kako zajedničkim snagama svi trebamo osigurati da tržište rada postane dio europskog tržišta, a upravo to radi Ekonomski fakultet, koji na temelju svog rada i kvalitete privlači studente iz cijeloga svijeta.

Dekan Ekonomskog fakulteta Jurica Pavičić kazao je kako je silno ponosan na ovaj veliki događaj te da se, budući da je Fakulteta već sada izvršio veliki utjecaj na društvo i gospodarstvo veseli budućnosti.
Okupljene su još pozdravili: predsjednik Gradske skupštine Drago Prgomet, ministar zaštite okoliša i energetike i izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske Tomislav Ćorić, saborska zastupnica i izaslanica predsjednika Hrvatskog sabora Irena Petrijevčanin te izaslanik predsjednice Republike Hrvatske Marko Primorac.

Gradske vijesti - 2019.