clanak False

Apostolski nuncij kod gradonačelnika

25.11.2019.
Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić danas je u Gradskoj upravi primio apostolskog nuncija mons. Giorgia Lingua i savjetnika Apostolske nuncijature u Republici Hrvatskoj mons. Janusza Blachowiaka.

Gradonačelnik je visokomu gostu zaželio dobrodošlicu u Zagreb i u Republiku Hrvatsku te je izrazio zadovoljstvo što će se dugogodišnja uspješna suradnja Grada i Apostolske nuncijature nastaviti jer je utemeljena na velikome prijateljstvu Vatikana i Republike Hrvatske.

Nuncij je ustvrdio da su poslovi koje obnašaju gradonačelnik i on vrlo slični te da je politika, vodi li se pošteno i ispravno, ljubav svih ljubavi, a što se, uostalom, vidi u predanome gradonačelnikovu radu tijekom proteklih dvadeset godina.

Gradonačelnik je izrazio nadu i vjeru da će zajedničkim snagama još više i bolje raditi na dobrobit svih građana. Napomenuo je da je najponosniji na multikulturalnost, multietničnost i multikonfesionalnost koji se u Zagrebu žive svakodnevno i punim srcem. Također je kazao da se raduje zajedničkomu tradicionalnom susretu s Diplomatskim zborom, a čiji je doajen upravo apostolski nuncij.

Gradske vijesti - 2019.