clanak False

Konferencija za novinare - Generalni urbanistički plan

04.12.2019.
(Hina) - Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić rekao je u srijedu da prebacivanjem rasprave o GUP-na posebnu sjednicu Gradske skupštine, zakazanu za 6. veljače, želi izbiti posljednji adut onima koji ga prozivaju da namjerava taj dokument usvojiti na brzinu.

Iako se GUP po hitnom postupku trebao naći na sjednici u ponedjeljak, 9. prosinca, na čijem dnevnom redu su i rebalans proračuna za 2019. i novi proračun, Bandić je objasnio da je u njegovoj glavi i glavama suradnika sazrijela odluka da se GUP, kao jedina točka, uvrsti na posebnu sjednicu.

"Ako smo čekali tri, četiri godine onda možemo čekati još mjesec i pol dana", rekao je Bandić na konferenciji za novinare u gradskoj upravi.

Prebacivanjem rasprave Bandić kaže da želi pokazati da mu nije namjera GUP progurati ispod radara u predblagdansko vrijeme kao što to tvrdi oporba.

Smatra da će njegovom odlukom biti zadovoljna i oporba koja je tražila da se prijedlog makne sa sjednice u prosincu. "Sad ćemo upoznati drugačijeg Bandića koji zna poslušati, ali ne toliko opoziciju, koliko građane i javnost", kazao je Bandić.

Upitan je li ipak popustio koalicijskom partneru, Bandić je rekao da je on pobijedio sebe. "U životu je najteže slušati, još teže poslušati, a još teže pobijediti sebe, evo ja sam pobijedio sebe", rekao je.

Gradonačelnik se ispričao gospodarstvenicima, građanima i tvrtkama za koje je rekao da taj strateški dokument čekaju kao ozebli sunce što će čekati još mjesec i pol dana.

Objasnio je da je prilikom odlučivanja o prebacivanju te točke vagao između onog što bi izgubili ako bi forsirali i onog što bi dobili kad ne bi forsirali. Smatra da će sada formalno izgubiti, a sadržajno puno više dobiti.

Pročelnica Ureda za strategijsko planiranje Sanja Jerković rekla je da će to razdoblje iskoristiti da se što bolje pripreme za sjednicu, 6. veljače.

Gradske vijesti - 2019.