clanak False

Akcija dobrovoljnog darivanja krvi

11.02.2019.
U povodu 27. Svjetskog dana bolesnika, Hrvatska udruga medicinskih sestara i ove je godine u Hrvatskom zavodu za transfuzijsku medicinu, organizirala akciju dobrovoljnog darivanja krvi pod geslom Medicinske sestre i tehničari – darujmo krv našim bolesnicima.

Akciju je podržao i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, naglasivši da je darivanje krvi najdragocjeniji i najplemenitiji čin koji čovjek može napraviti u životu, te najbolji način da se obilježi Svjetski dan bolesnika.

Treću godinu zaredom organiziramo dobrovoljno darivanje krvi, jer smatramo da je to najljepši dar koji možemo dati našim bolesnicima, rekla je predsjednica Hrvatske udruge medicinskih sestara Tanja Lupieri. Uz grad Zagreb u akciju su uključeni i KBC Osijek, Opća bolnica Varaždin, KBC Rijeka, KBC Split i Opća bolnica Dubrovnik. Iz godine u godinu sve je veći broj dobrovoljnih darivatelja, a ove godine uključili smo i punoljetne učenike srednjih škola, studente sestrinstva, radno aktivne sugrađane, a podrška su nam i umirovljene medicinske sestre.

Gradske vijesti - 2019.