clanak False

Vesni Kusin odličje Viteza reda umjetnosti i književnosti

Danas je u Francuskome veleposlanstvu zamjenici gradonačelnika Grada Zagreba Vesni Kusin uručeno visoko francusko odličje Viteza reda umjetnosti i književnosti.
19.12.2016.


Danas je u Francuskome veleposlanstvu zamjenici gradonačelnika Grada Zagreba Vesni Kusin uručeno visoko francusko odličje Viteza reda umjetnosti i književnosti. Odlikovanje za doprinos razvoju kulturnih odnosa Francuske i Hrvatske dodjeljuje Ministarstvo kulture i komunikacije Republike Francuske, a u čije ime ga je uručila veleposlanica Corinne Meunier.

Sve što sam dosad radila na promicanju francuske kulture i umjetnosti u Hrvatskoj sam radila  čista srca, iz uvjerenja da je to dobro i da to treba činiti. Takvu sam kulturnu politiku vodila i kao ravnateljica Galerije Klovićevi dvori, a na isti način sam nastavila raditi i na funkciji zamjenice gradonačelnika, rekla je Vesna Kusin napominjući kako za svoj rad u promicanju francuske kulture u Hrvatskoj nije očekivala nagradu.

Radila sam to iz osobne sklonosti i iznimne ljubavi prema francuskoj umjetnosti. I upravo zato me ovo priznanje – odlikovanje Viteza reda umjetnosti i književnosti neizmjerno raduje, istaknula je zamjenica Kusin.
 

Gradske vijesti - 2016.