clanak False

Primopredaja vatrogasnih vozila

U DVD-u Sesvete gradonačelnik Milan Bandić uručio je ključeve 14 vozila dobrovoljnim vatrogasnim društvima i Javnoj vatrogasnoj postrojbi Grada Zagreba
27.12.2016.


Danas je u prostorijama DVD-a Sesvete gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić uručio ključeve za četrnaest vozila dobrovoljnim vatrogasnim društvima i Javnoj vatrogasnoj postrojbi Grada Zagreba u vrijednosti od oko četiri milijuna kuna.

Za osam novih vozila ključeve su primili dobrovoljna vatrogasna društva: Belovar, Botinec, Granešina, Mala Mlaka, Odranski Obrež, Horvati, Vugrovec i Javna vatrogasna postrojba Grada Zagreba, a za preostalih šest rabljenih i preraspodijeljenih na korištenje je primila Javna vatrogasna postrojba Grada Zagreba te dobrovoljna vatrogasna društva Branovec, Klara, Glavničica, Kučilovina i Vrapče.

Vatrogasci su nam na raspolaganju 24 sata tijekom cijele godine. Zato ih moramo tehnički opremiti da svoje vještine mogu demonstrirati, rekao je zagrebački gradonačelnik te je zbog povećanog rizika od požara što ga može prouzročiti paljenja adventskih vijenaca i lampica pozvao na oprez tijekom božićnih i novogodišnjih blagdana.

Siniša Jembrih, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba je istaknuo kako vatrogasna vozila novije generacije imaju tehničke karakteristike za sigurnije, bolje i brže gašenje te da upravo takva i to zbog iznimne gradonačelnikove potpore imaju u svojim društvima.

Gradske vijesti - 2016.