clanak False

Poklon s pričom na Cvjetnom trgu

Gradonačelnik Milan Bandić pridružio se predstavljanju projekta Poklon s pričom manifestacija što se održava u sklopu Adventa, a ističe darivanje ljubavi i pažnje tijekom blagdana.
25.11.2016.
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić je na Cvjetnome trgu bio na predstavljanju projekta Poklon s pričom što ga organizira časopis Story i Adria Medij Zagreb. Riječ je o adventskoj manifestaciji što se, prije svega, zalaže za važnost pravih životnih vrijednosti, posebice u blagdansko vrijeme kada su ljudi najosjetljiviji.

Psihijatri i psiholozi ističu da su upravo tijekom božićnih blagdana najzaposleniji, da u tom razdoblju konzumacija antidepresiva naglo raste, da se broj samoubojstava povećava te da je blagdanska depresija  moderni fenomen s kojom se bori sve veći broj ljudi. Ovim projektom želimo potaknuti ljude da razmisle što im život čini sretnim te da umjesto skupocjenih darova svojim najbližima daruju ljubav, odnosno poklone s pričom jer su birani samo za njih. Pritom je materijalna vrijednost poklona manje važna, objasnila je Ivona Čulo, generalna direktorica Adria Medije Zagreb dodajući kako će pokloni s pričama –  pokloni umjetnika, glumaca, arhitekata i građana biti izloženi na Cvjetnome trgu, u Preobražanskoj ulici za vrijeme adventa.

Nije vrijedno samo ono materijalno. Vrijednost je i ono neopipljivo –  pogled, osmijeh, ljubav i kemija među ljudima. Poručujem vam  da u ovo predblagdansko vrijeme uzmete svoje najmilije za ruku te da s njima sjednete na čaj i da uživate u ljepoti ovoga grada. Volimo se, budimo zaljubljeni! Da volimo i da budemo voljeni, da se uzajamno darujemo je suština života, rekao je gradonačelnik Bandić te je obećao da će i on svoj poklon s pričom darovati organizatorima manifestacije kako bi ga mogli izložiti.

Gradske vijesti - 2016.