clanak False

Nove naljepnice zagrebačkim taksistima

Danas su ispred zgrade Gradske uprave predstavljene posebne taksi naljepnice koje će olakšati rad legalnim taksi vozačima i inspektorima.
15.11.2016.

U nazočnosti predstavnika autotaksi prijevoznika i gradonačelnika Milana Bandića, danas su ispred zgrade Gradske uprave predstavljene posebne taksi naljepnice koje bi trebale olakšale rad legalnim taksi vozačima.

S obzirom da su nadzorne službe uočile brojne nepravilnosti i nelegalno obavljanje autotaksi djelatnosti na području Zagreba, tražili smo  jednostavno rješenje kako bismo tomu stali na kraj – objasnio je izvršni direktor Radio Taxi Zagreb Jozo Kovačević. 

Nepravilnosti su na štetu krajnjih korisnika,  građana i brojnih turista, stoga trebamo urediti uslugu i poslovati prema jasnim pravilima. Ove naljepnice će pomoći da se putnici osjećaju sigurnima već kada sjedaju u vozilo – rekao je Dubravko Mahović, šef Odsjeka za javni gradski, cestovni i autotaksi promet.

Gradonačelnik Bandić je rekao da će se naljepnice naći na svim gradskim autotaksi vozilima do kraja studenoga, a izdavat će se bez naknade.

Također je najavljeno da će na službenim stranicama Grada Zagreba biti objavljena aplikacija e-Taxi, koja će omogućiti brzi pregled i pretraživanje baze podataka. Kako se čulo, podaci će biti i na engleskom jeziku kako bi se spriječile prijevare stranaca, a inspektori i Komunalni redari moći će očitati bar-kod s naljepnica za brzu provjeru ispravnosti vozila.

Gradske vijesti - 2016.