clanak False

Konferencija za novinare - Akti gradonačelnika

Prijedlog zagrebačkog proračun za 2017. iznosi 7,5 milijardi kuna i za 200 milijuna kuna je veći u odnosu na prijedlog koji je bio na prvom čitanju na sjednici Gradske skupštine 1. prosinca.
19.12.2016.

Hina) - Prijedlog zagrebačkog proračun za 2017. iznosi 7,5 milijardi kuna i za 200 milijuna kuna je veći u odnosu na prijedlog koji je bio na prvom čitanju na sjednici Gradske skupštine 1. prosinca, no većinom glasova zastupnika nije prihvaćen, najavio je u ponedjeljak zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.



U konačnom prijedlogu proračuna prihvaćeni su amandmani HDZ-a, pa Bandić kaže da je to njihov zajednički proračun, čime je dao naslutiti da će proračun ipak dobiti potporu HDZ-ovih zastupnika na sjednici Gradske skupštine zakazane za utorak, 20. prosinca.

"Predložili smo proračun koji više nije 7,3 milijardi kuna, nego 7,5 milijardi, što znači da ćemo morati više raditi i napuniti proračun kako bi nadoknadili tih 2,7 posto povećanja", istaknuo je Bandić na konferenciji za novinare u Gradskoj upravi.

Pročelnik Gradskog ureda za financije Slavko Kojić istaknuo je da su udovoljili praktično svim zatjevima i amandmanima HDZ-a. Nakon smjernica Vladine ekonomske i fiskalne politike za 2017., koje su usvojene u relativno kratkom roku, stvorene su pretpostavke za proširenje opsega proračuna, rekao je Kojić.

Na prvi prijedlog proračuna podneseno je ukupno 14 amandmana, od kojih je dio prihvaćen, odnosno prihvaćeno je gotovo 200 milijuna kuna, dok je odbijeno negdje oko 5,6 milijuna kuna, istaknuo je Kojić.

Većinu amandmana podnio je Klub gradskih zastupnika HDZ-HSP AS-BUZ, a prihvaćen je i dio amandmana SDP-a, gradskog zastupnika Darka Katuše, Savjeta mladih itd.  

"Mislimo da smo se time približili prihvatljivom rješenju koje omogućava ulazak u sljedeću godinu s projektima od posebnog značaja za Zagreb, kao što su žičara Sljeme, obnova pročelja višestambenih zgrada, otkup zemljišta i izrada projektne dokumentacije za produžetak Branimirove, izgradnja rotora Remetinec, izgradnja sportske dvorane u OŠ Granešina i sl.", istaknuo je Kojić.

 

Gradske vijesti - 2016.