clanak False

Blagdansko darivanje mališana iz Gunje i Vukovara

U povodu božićnih blagdana gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić danas je razveselio prigodnim poklon paketima 800 djece iz Gunje i Vukovara.
28.12.2016.
U povodu božićnih blagdana gradonačelnik Milan Bandić danas je razveselio prigodnim poklon paketima 800 djece iz Gunje i Vukovara.

U ovo doba godine  demonstriramo zajedništvo, ljubav i solidarnost  i pomažemo dijelovima Hrvatske koji su propatili, rekao je gradonačelnik, dodavši da je ovo mali znak pažnje koji ljudima puno znači.
Sretni smo što možemo činiti dobro i pokazati ljudima da nisu sami, da smo zajedno. To je najbolji  mogući način za povezivanje Hrvatske.

Načelnik općine Gunja Hrvoje Lucić zahvalio je Gradu Zagrebu i gradonačelniku što su i ove godine razveselili djecu, kao i za svu dosadašnju pomoć koju su kontinuirano dobivali nakon poplave.


Nakon podjele poklona djeci iz obitelji slabijeg socijalnog stanja u Centru za socijalnu skrb u Vukovaru, gradonačelnik Milan Bandić naglasio je da su i ove godine, kao i prošle, došli pomoći prijateljima u Gunji i Vukovaru.
Gunji koju je pogodila elementarna nepogoda i Vukovaru, gradu heroju koji je proživio tragediju i koji je simbol obrane Hrvatske i hrvatska pobjednička epopelja u Domovinskom ratu.
Gradonačelnik je dodao da su danas ovdje da na simboličan način kažu hvala djeci Vukovara i Gunje. Nije to  velika vrijednost već znak pažnje. Važno nam je da ljudi i u ovom dijelu Hrvatske znaju da nisu sami. Iste poklon- pakete koje smo podijelili djeci u Zagrebu ovdje danas dijelimo djeci Vukovara i Gunje, naglasio je gradonačelnik Bandić.

Ravnatelj Centra za socijalnu skrb Vukovara Zvonimir Rogulja zahvalio je na, kako je istaknuo, prekrasnoj gesti koja će mališanima uljepšati blagdane.

Poklone su dobili i štićenici Udruge roditelja djece s poteškoćama u razvoju Vukovarski leptirići i Udruge za osobe s intelektualnim oštećenjem Golubica, na kojima su gradonačelniku zahvalili pjesmom.

Ovo nije ni prvi ni zadnji put da smo zajedno, istaknuo je gradonačelnik zaželjevši im sretne blagdane.
 

Gradske vijesti - 2016.