clanak False

Drugi susret predstavnika nacionalnih manjina grada Zagreba i medija

Zahvalivši na zajedništvu i toleranciji koju Zagreb i nacionalne manjine demonstriraju u svakodnevnom životu, gradonačelnik je pozdravio prisutne na II. susretu nacionalnih manjina i medija.
13.12.2016.

Zahvalivši na zajedništvu i toleranciji koju Zagreb i nacionalne manjine demonstriraju u svakodnevnom životu, gradonačelnik Milan Bandić pozdravio je prisutne na drugom susretu predstavnika nacionalnih manjina grada Zagreba i medija, održanom u gradskoj palači Dverce. Okupljenima je dobrodošlicu zaželio i predsjednik Koordinacije vijeća i predstavnika nacionalnih manjina grada Zagreba Dušan Mišković.

Hvala vam na doprinosu multikulturalnosti, multietničnosti i multikonfesionalnosti našeg grada, rekao je gradonačelnik predstavnicima manjina, odnosno zagrebačkih nacionalnih zajednica, dodavši kako Zagreb može biti uzor raznim europskim i svjetskim metropolama, jer prava tih zajednica nisu samo riječ pisana u aktima, već stvarna prava koja se žive i uživaju svaki dan. Gradonačelnik je zahvalio i medijima koji tu ideju prenose svojoj publici i podržavaju trud i nastojanja predstavnika i vijeća nacionalnih manjina, te je uručio zahvalnice koje Koordinacija vijeća i predstavnika nacionalnih manjina grada Zagreba dodjeljuje za praćenje manjinskih događanja u Zagrebu. Zahvalnicu su primile predstavnice ekipe HRT-ove emisije Prizma, zatim novinarka televizije Jabuka Leonarda Lujić te fotograf portala Nacionalne manjine Toni Knojčik.

U povodu dugogodišnjeg rada, truda i napora uloženog u razvoj Koordinacije vijeća, posebna zahvalnica i dar uručeni su Željku Zaninoviću, dugogodišnjem djelatniku Službe za promicanje ljudskih prava, ravnopravnosti spolova, odnosa s nacionalnim manjinama i vjerskim zajednicama i razvoj civilnog društva, a koja djeluje u okviru Ureda gradonačelnika.

Gradske vijesti - 2016.