clanak False

Uručene ovogodišnje nagrade Luka Ritz

Danas su u Gradskoj skupštini uručene ovogodišnje nagrade Luka Ritz Niki Barić i Nikolini Jelenić.
16.11.2016.

Na svečanosti u Gradskoj skupštini, gradonačelnik Milan Bandić i predsjednik Gradske skupštine Andrija Mikulić danas su, na Međunarodni dan tolerancije, uručili nagrade Luka Ritz – Nasilje nije hrabrost učenicama Osnovne škole Kustošija i Tehničke škole Ruđera Boškovića Niki Barić i Nikolini Jelenić.

Učenice su Nagradu dobile zbog sudjelovanja u brojnim humanitarnim aktivnostima koji uključuju aktivni angažman u dobrovoljnim akcijama, pomoć djeci s posebnim potrebama, skupljanja sredstava za nesretne i ugrožene i dobrovoljnog rada za dobrobit društva i izvrsnih rezultata u školskim predmetima.

Čestitavši laureaticama na nagradi i motivirajućem primjeru za njihove vršnjake, ali i druge građane, gradonačelnik Bandić posebnu je zahvalu uputio i roditeljima pokojnog Luke, Suzani i Reni Ritz.

Neka se svatko suoči sa sobom i svaki dan razmisli je li bolje činiti zlo ili napraviti jedno dobro djelo - rekao je gradonačelnik te pozvao da se svaki dan sjetimo Lukinih riječi: Ustajem s vjetrom i putujem dalje sa srećom u džepu i osmjehom na licu.

Iz Lukinog primjera trebamo naučiti da se nasilje ne nagrađuje i da ovo nije način za rješavanje problema, istaknula je dobitnica Nikolina, koja je zajedno s Nikom zahvalila svima koji su njihov trud prepoznali i nagradili.

Podsjetimo, dodjela ove nagrade pokrenuta je 2009. U znak sjećanja na Luku Ritza, zagrebačkog mladića koji je smrtno stradao kao žrtva vršnjačkog nasilja, ali i za sve mlade žrtve nasilja.

 

Gradske vijesti - 2016.