clanak False

Javni gradski prijevoz u adventsko vrijeme

Za vrijeme Adventa u Zagrebu vikendima će biti besplatan javni gradski prijevoz, a vožnja uspinjačkom svaki dan. Besplatno parkiranje osigurano je s južne i istočne strane Velesajma i u Aveniji G. Šuška. 
25.11.2016.
Za vrijeme trajanja Adventa u Zagrebu, od danas, 25. studenoga u 12,00 sati, do nedjelje, 8. siječnja 2017., na području grada Zagreba, odnosno u 1. zoni, vikendima će biti besplatan javni gradski prijevoz i to u periodu: petak od 12,00 sati – nedjelja do ponoći, najavio je na današnjoj konferenciji za novinare gradonačelnik Milan Bandić.

Vožnja zagrebačkom uspinjačom će također biti besplatna i to tijekom svih dana odvijanja adventskih događanja, dodao je gradonačelnik, a osigurali smo i besplatno parkiranje na parkirališnim prostorima uz istočnu i južnu stranu Velesajma te uz okretište tramvaja Dubrava u Aveniji Gojka Šuška.

Gradonačelnik Bandić naglasio je da braniti titulu najboljeg Adventa u Europi, boljeg od onoga u Parizu ili Londonu, nije mala stvar te su stoga, osim još bogatijeg i raznolikijeg ovogodišnjeg programa, a zbog očekivanja više gostiju nego prošle godine dogovorene ove mjere.

Apelirajući na sve da se koriste javnim gradskim prijevozom i besplatnim parkiralištima radi smanjivanja prometnih gužvi, gradonačelnik je istaknuo da Grad zbog toga neće ništa izgubiti budući da će u vrijeme održavanja adventskih manifestacija Zagreb biti top-destinacija koju će posjetiti mnogo stranih i domaćih gostiju.

Gradske vijesti - 2016.