clanak False

Otvorena dugoočekivana sportska dvorana OŠ Dragutina Domjanića

08.03.2022.
Novoizgrađenu trodijelnu sportsku dvoranu Osnovne škole Dragutina Domjanića, te rekonstruiranu postojeću jednodijelnu sportsku dvoranu otvorio je danas u Gajnicama gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević. Uz dvorane, uređena su i vanjska igrališta, parkiralište, te okoliš s javnom rasvjetom. Vrijednost projekta je gotovo 40 milijuna kuna bez PDV-a.

Čestitavši svim ženama Međunarodni dan žena, zagrebački gradonačelnik iskazao je zadovoljstvo otvaranjem nove sportske dvorane nakon 40 godina te zahvalio svima koji su doprinijeli realizaciji ovog projekta. „OŠ Dragutina Domjanića s više od 1000 učenika jedna je od najvećih škola u Zagrebu, a ovom rekonstrukcijom kapaciteti sportske dvorane znatno su povećani.“, rekao je zagrebački gradonačelnik te naglasio kako će ovi objekti omogućiti odvijanje raznih sportskih aktivnosti ne samo za potrebe izvođenja nastave, već i za potrebe šire društvene zajednice, odnosno stanovnika Gajnica.

Jutro za pamćenje u našoj školi.“, rekla je Karmen Hlad, ravnateljica Škole, istaknuvši kako, umjesto dosadašnjih 278 m2, od danas na raspolaganju imaju ukupno 4267,39 m2 sportske dvorane. Ravnateljica Hlad posebno je zahvalila Gradu Zagrebu uime svojih učenika na realizaciji ovog projekta te naglasila kako će se u novoj sportskoj dvorani postizati sjajni rezultati u rekreativnom, ali i u profesionalnom sportu.

Škola je prve učenike primila 1969., a trenutno ju pohađa 1.042 učenika u 44 razredna odjela. Nastava se odvija u 28 učionica, od čega je 14 specijaliziranih kabineta.

Gradske vijesti - 2022.