clanak False

LiDraNo 2024.

22.02.2024.
Od ponedjeljka, 26. veljače do četvrtka, 29. veljače održava se 33. smotra liliterarnog, dramsko-scenskog i novinarskog stvaralaštva učenika osnovnih i srednjih škola Grada Zagreba - LiDraNo.
 
Svečano otvorenje Smotre održat će se u Satiričkom kazalištu Kerempuh 26. veljače 2024. u 10 sati. Nakon toga slijede pojedinačni dramsko-scenski nastupi učenica i učenika osnovnih i srednjih škola.  Sljedeća tri dana rezervirana su za skupne nastupe osnovnih i srednjih škola u Kazalištu Vidra, izložbu školskih listova u Hrvatskom školskom muzeju te okrugle stolove za literarno, novinarsko i radijsko stvaralaštvo u prostorima Osnovne škole A. G. Matoša, OŠ J. J. Strossmayera i Prirodoslovne škole V. Preloga.

Na ovogodišnjoj Županijskoj smotri sudjeluje 516 učenica i učenika iz 68 osnovnih škola te 250 učenica i učenika 30 srednjih škola Grada Zagreba. Pobjednici 33. Lidrana predstavljat će Grad Zagreb na državnoj smotri krajem travnja.
 
Pokrovitelj smotre je gradonačelnik Grada Zagreba, a uz Gradski ured za obrazovanje, sport i mlade, suorganizatori 33. smotre LiDraNo su Osnovna škola Antuna Gustava Matoša i Prirodoslovna škola Vladimira Preloga.

Program ovogodišnjeg Lidrana možete preuzeti ovdje.