clanak False

Dojdi osmaš, Zagreb te zove

09.05.2023.
Gradski ured za obrazovanje, sport i mlade ove godine po 17. put organizira manifestaciju “Dojdi osmaš, Zagreb te zove!” tijekom koje srednje škole Grada Zagreba predstavljaju svoje obrazovne programe učenicima osmih razreda osnovnih škola kako bi im odluku o izboru primjerene škole i nastavku obrazovanja učinile što lakšom.

Ovogodišnja manifestacija “Dojdi osmaš, Zagreb te zove!”  održat će se na Trgu Nikole Šubića Zrinskog (Park Zrinjevac) u petak, 12. svibnja 2023. godine, od 10 do 16 sati.       

Pod pokroviteljstvom gradonačelnika Grada Zagreba, a u organizaciji Gradskog ureda za obrazovanje, sport i mlade, Prirodoslovne škole Vladimira Preloga, Škole za grafiku, dizajn i medijsku produkciju te Ugostiteljsko-turističkog učilišta, ova manifestacija budućim srednjoškolcima pruža priliku da se na jednom mjestu upoznaju s brojnim gimnazijskim, strukovnim i umjetničkim programima 80-ak zagrebačkih srednjih škola. Učenici i posjetitelji moći će tijekom razgledavanja štandova  uživati i u prigodnom umjetničkom programu, odnosno glazbeno-scenskim nastupima zagrebačkih  srednjoškolaca.

Pozivamo sve učenike osmih razreda osnovnih škola Grada Zagreba i Zagrebačke županije, njihove roditelje i sve ostale zainteresirane građane da dođu u Park Zrinjevac u petak, 12. svibnja 2023. godine, i tom se prigodom upoznaju s programima srednjih škola, razgovaraju s učenicima i profesorima, saznaju više o radu i svakodnevici učenika u pojedinim školama, kao i o njihovim redovnim, izbornim i fakultativnim programima te dodatnim obrazovnim i sportskim aktivnostima.