clanak False

Održana 21. Smotra učeničkih zadruga Grada Zagreba

07.06.2024.
U četvrtak, 6. lipnja, održana je 21. smotra učeničkih zadruga Grada Zagreba na kojoj su se predstavile 42 učeničke zadruge iz zagrebačkih osnovnih i srednjih škola te centara za odgoj i obrazovanje.

Svečani program otvorenja pripremili su učenici Osnovne škole Voltino, koja je ove godine bila domaćin Smotre. Prisutne građanke i građane, zadrugare i goste, zbor je pozdravio pjesmom Serbus Zagreb i Himna zadrugara koju su odsvirali na gitarama i boomwhackersima.

Na Trgu Nikole Šubića Zrinskog u ugodnom ozračju bili su postavljeni štandovi maštovitih, kreativnih i inovativnih zadrugara. Posjetitelji su mogli naučiti neke nove vještine na radionicama tradicijskih i umjetničkih obrta, radionici filcanja nepredene vune Udruge Ozana, radionici izrade nakita, radionici prirodnih kozmetičkih proizvoda i radionici izrade razglednica quilling tehnikom.  Zagrebačka zajednica tehničke kulture održala je zanimljivu radionicu "STEM s nogu".

Ravnateljica Osnovne škole Voltino, Ksenija Gluhak pozdravila je i zahvalila svim zadrugarima na sudjelovanju te otvorila ovogodišnju Smotru. Sve prisutne pozdravio je i pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, sport i mlade, Luka Juroš, te voditelica Podružnice Hrvatskog saveza učeničkih zadruga Grada Zagreba Marija Cik, čestitavši učenicima i mentorima na njihovom radu, maljivosti i zalaganju.

Fotogalerija Smotre dostupna je ovdje.