clanak False

20. smotra učeničkih zadruga

06.06.2023.
U petak, 2. lipnja, na Zrinjevcu je održana 20. smotra učeničkih zadruga Grada Zagreba, na kojoj su sudjelovali učenici i učitelji iz 36 učeničkih zadruga zagrebačkih osnovnih i srednjih škola te centara za odgoj i obrazovanje, ali i dviju škola gostiju smotre: OŠ Nikole Tesle te OŠ Matije Gupca iz Tavankuta, Vojvodina.

Na šarolikim štandovima učenici su prezentirali proizvode nastale tehnikama filcanja i heklanja, proizvode prirodne kozmetike, ručne radove i keramičke proizvode. Također, svi su posjetitelji imali prilike sudjelovati na zanimljivim radionicama poput radionice izrade tradicionalnog nakita, heklanja, biljne radionice i radionica origamija, a uz pomoć Zagrebačke zajednice tehničke kulture održane su radionice konstrukcijskog modelarstva i maketarstva, mogućnosti modela i maketa, mašta i 3D olovka može svašta te flora i fauna od perli.

Svečano otvorenje bilo je popraćeno kulturno-umjetničkim programom koji su pripremili učenici, mladi tamburaši i zbor Osnovne škole Markuševec, koja je ujedno bila i domaćin smotre.