clanak False

Vodič 15 uputa za aktivno zdravo starenje

05.01.2018.
Starost nije bolest nego normalna fiziološka pojava i sigurna budućnost svakog čovjeka ovisna o genomu starenja i primjeni pozitivnog zdravstvenog ponašanja tijekom starenja.
 
Ohrabrujuće je znati kako funkcionalna sposobnost pojedinog aktivnog 70-godišnjaka može biti toliko očuvana da se ne razlikuje od funkcionalne sposobnosti 55-godišnjaka!
 
Ne postoji istovjetnost kronološke i biološke starosti, već je starost uvjetovana nasljednom i tjelesnom osobnošću svakog pojedinog čovjeka uz prevenciju rizičnih čimbenika nastanka bolesnog starenja.
 
U vodiču „15 uputa za zdravo starenje“ pročitajte više o „Abecedi zabluda / istina o starosti i starenju“, procjeni ukupnog stanovništva i starijeg stanovništva od 65 g. po županijama Hrvatske i Grada Zagreba za 2015. godinu, strukturi starijeg stanovništva hrvatske po dobnim skupinama s teškoćama u obavljanju svakodnevnih aktivnosti i fizičkoj pokretljivosti za popisnu 2011. godinu, kao i preporučenim mjerama zaštite zdravlja za starije osobe kod izlaganja visokim temperaturama zraka, iznad 30°C i ostalom.
 
Više na linku  u nastavku.
 

Vodič 15 uputa za aktivno zdravo starenje

ARHIVA