clanak False

15. Državno natjecanje u oranju Republike Hrvatske

29.08.2017.
U organizaciji Grada Zagreba, Hrvatske udruge za organizaciju natjecanja orača (HUONO), Savjetodavne službe i Udruge orača Grada Zagreba (UOGZ) i suorganizaciji Zagrebačkog Holdinga d.o.o., Hrvatske udruge mladih poljoprivrednika (HUMP), Fragarie d.o.o. i Poljoprivredne škole Zagreb, uz pokroviteljstvo Grada Zagreba i Ministarstva poljoprivrede, dana 2. rujna 2017. u Kupinečkom Kraljevcu, Grad Zagreb, održat će se 15. Državno natjecanje u oranju Republike Hrvatske.

Grad Zagreb podržao je kandidaturu Udruge orača Grada Zagreba za domaćina Državnog natjecanja u oranju 2017. godine te prihvatio pokroviteljstvo i sponzorstvo natjecanja, tim više što se ovogodišnje natjecanje održava na šezdesetu godišnjicu održavanja prvog natjecanja u oranju.

Naime, prvo natjecanje orača u Hrvatskoj održano je prije više od 50 godina, točnije 4. kolovoza 1957., na površinama tadašnjeg vrtlarskog poduzeća „Žitnjak“. Grad Zagreb, putem Gradskog ureda za poljoprivredu i šumarstvo Grada Zagreba, već dugi niz godina podržava rad Udruge orača Grada Zagreba i na taj način promovira oranje kao najvažniju operaciju u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji i najvažniju agrotehničku operaciju u obradi tla. Konstantna edukacija orača, putem organizacije natjecanja u oranju, kako županijskih tako i državnog, od iznimne je važnosti za uspješniju i učinkovitiju poljoprivrednu proizvodnju.

Aktualnosti