clanak False

Edukacija i druženje na Terapijskom vrtu Sesvete

24.05.2024.
Edukacija i druženje na Terapijskom vrtu Sesvete
 
U organizaciji Centra za pružanje usluga u zajednici Novi Jelkovec, Agronomskom školom Zagreb uz suradnju sa Osnovnom školom Sesvetska Sopnica, Udrugom Sretno dvorište, Mali dom - Centar za pružanje usluga u zajednici te studentima Zdravstveno učilište, Zagreb, održana je edukacija i druženje na Terapijskom vrtu Sesvete.
 
Korisnik Centra, Darko Krtanjek, predstavio je aktivnosti koje se provode na Terapijskom vrtu u suradnji s Gradskim uredom za gospodarstvo, ekološku održivost i strategijsko planiranje. Milica Gašpert, predsjednica Udruge Sretno dvorište, predstavila je rad Udruge te aktivnosti provedene u suradnji s Osnovnom školom Sesvetska Sopnica.
 
Aktivnosti uključene u događaj:
👉 Edukacija o održivom razvoju i zelenoj tranziciji:
Sudionici su se upoznali s povezanosti održivog razvoja i zelene tranzicije s mentalnim zdravljem, u skladu sa Strategijom Grad Zagreb Nacionalnom razvojnom strategijom RH 2030 i Strategijom EU2030. 
👉 Sadnja začinskog i ukrasnog bilja te povrća:
Aktivnost su vodili učenici Agronomske škole Zagreb uz mentora prof. Lucija Baškarić, voditeljice Škole. Sudionici su imali priliku sudjelovati u sadnji i naučiti o različitim biljkama.
👉 Izrada hugekultur gredica:
Sudionici su se upoznali s tehnikom izrade hugekultur gredica, koja omogućuje održiviji način uzgoja biljaka. Edukaciju je vodila Davorka Drempetić, stručna radnica Centra.
👉 Branje mente:
Sudionici su brali mentu koju će sušiti i pakirati kao čajeve. Ova aktivnost potiče razvoj učeničkog i socijalnog poduzetništva.
Na kraju druženja, učenik Agronomske škole Zagreb recitirao je stihove pjesme "Zemla", čime je završena ova edukativna i inspirativna manifestacija.
 
Ovaj događaj pridonio je osvješćivanju važnosti održivog razvoja, zelene tranzicije i mentalnog zdravlja te pružio priliku sudionicima da se uključe u praktične aktivnosti koje potiču ekološku svijest i poduzetničke vještine.










Aktualnosti