clanak False

Provedene aktivnosti na projektu „GIFT – Zelena infrastruktura za šume i drveće“ u Zagrebu

24.05.2024.


Provedene aktivnosti na projektu „GIFT – Zelena infrastruktura za šume i drveće“  u Zagrebu
 
Grad Zagreb, u suradnji s Razvojnom agencijom Zagreb, bio je  domaćin trećeg Međuregionalnog sastanka projektnih partnera te domaćin interaktivnih radionica u sklopu provedbe projekta  GIFT. Događanje se održalo  od 14. do 17. svibnja 2024. godine u Ustanovi ZOO Zagreb te u Zagreb-forumu.
Projektni partneri raspravljali su o ključnim elementima provedbe projekta „GIFT“, a najznačajniji dio  projektnih aktivnosti i događanja bio je povezan sa izazovima i očekivanjima od učinkovite suradnje partnera, dogovora oko vremenskog okvira budućih aktivnosti u provedbi projekta te izmjene informacija, primjera dobre prakse, a sve s ciljem razvoja zelene infrastrukture i promicanje zelenih politika kroz međuregionalnu suradnju.
Dvodnevna radionica čija tema je bila izrada Smjernica za procjenu i praćenje ekološkog stanja biološke raznolikosti u urbanim šumama grada Zagreba, započela je prezentacijom Javne ustanove „Priroda grada Zagreba“ kako bi prisutne upoznali sa urbanim šumama grada Zagreba, nakon iste odrađene su tematske radionice i rasprave  u koje su bili uključeni stručnjaci iz zemlje i inozemstva, uz istovremeno i  Studijske posjete spomen parku arhitekture Maksimir.
Osim predstavnika JU „Priroda Grada Zagreba“, stručne doprinose dali su vodeći partner, Instituto de Estudos do Territorio (IET) iz Republike Španjolske te  pokrajina Fryslân iz Kraljevine Nizozemske, uz suradnju drugih partnera koji sudjeluju provedbi projekta „GIFT“.











 

Aktualnosti