clanak False

Zamjenik Korlaet otvorio izložbu Viva La Transicion

27.04.2023.
Zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet sinoć je u Galeriji Nova u Zagrebu otvorio izložbu pod nazivom „Viva La Transicion“ nastala u organizaciji Udruge za vizualnu kulturu Što, kako i za koga/WHW i kolektiva WHW.

Istaknuo je da Galerija Nova predstavlja presudnu ulogu na kulturnoj mapi grada Zagreba i šire. "Ovdje se u zadnjih 20 godina odigrao niz važnih kulturnih događanja koji su bacili novo svjetlo na umjetnost. Čestitam što radite na dva fronta: stimulacijom domaćih umjetnika da rade nove stvari, ali isto tako ugošćavanjem stranih umjetnika i promocijom domaćih umjetnika na stranoj sceni" rekao je zamjenik Korlaet. Čestitao je i kustosima na izložbenim radovima koji sjajno sumiraju sve ono čime se WHW bavi.
 
Izložba je dio izložbeno-diskurzivnog programa Nova 2.0 kojim WHW obilježava 20. godina programskog vodstva Galerije Nova. Program Nova 2.0 uključuje dvije izložbe Viva La Transicion! i What art can do? Nothing, something, everything.  
Ovim programom obilježava se dugogodišnji rad na domaćoj sceni kroz koji WHW Akademija podržava lokalne umjetnice i umjetnike kako kroz produkciju novih radova, tako i kroz njihovu kontekstualizaciju u međunarodnom okruženju. Naslovljena prema radu Bojana Stojčića „Viva La Transicion!“ izložba razmatra eroziju društvenih vrijednosti kao izravne učinke ekonomske i političke tranzicije.
Na izložbi sudjeluju istaknuti domaći i međunarodni umjetnici i umjetnice: Sanja Iveković, David Maljković, Fokus grupa u suradnji Gal Kirnom, Rajkamal Kahlon i Bojan Stojčić.

Izložba se može posjetiti do 6. lipnja 2023. u radno vrijeme galerije od utorka do petka od 12 do 20 sati i subotom od 11 do 14 sati.

Gradske vijesti - 2023.