clanak False

Gradonačelnik Tomašević pružio podršku radnicima ZET-a

07.12.2023.
Zbog sve učestalijih napada na vozače, kontrolore i drugo prometno osoblje radnika ZET-a, danas je gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević, na okretištu Črnomerec, pružio podršku radnicima i sindikatima ZET-a, a jutros je sa sindikatima održao i sastanak u gradskoj upravi. Također, gradonačelnik je jutros razgovarao i s napadnutim radnicima. 


„Ovo je već šesti napad u godinu dana što je neprihvatljivo. To su ljudi koji nisu otišli na veće plaće u Njemačku, ostali su u Zagrebu da bi građani imali javni prijevoz“. 

„Ključno je da se takvi napadi na radnike ZET-a i druge zaposlenike Grada, dok obavljaju svoju službenu dužnost, tretiraju kao kazneno djelo napada na službenu osobu. Stoga nam je prioritet u što skorije vrijeme održati  sastanak s Ministarstvom unutarnjih poslova na kojemu ćemo razgovarati o rješenjima da se takvi oblici ponašanja suzbiju u korijenu i najstrože sankcioniraju“. 

Osim toga, kako je istaknuo gradonačelnik, razgovaralo se i o postavljanju još više videonadzora na okretištima i u vozilima, kao i o pružanju pravne i psihološke pomoći napadnutim radnicima.  

„Nama su zahtjevi sindikata opravdani i mi ćemo ih ispuniti“, podcrtao je gradonačelnik Tomašević još jednom osudivši bilo kakav napad na radnike. 

Petnaest minutnim prekidom rada, radnici i sindikati su nastojali ukazati na sve češći problem s kojim se susreću njihovi vozači i kontrolori na svome radnom mjestu.  

Gradske vijesti - 2023.