clanak False

Održan jubilarni deseti Zagreb Connect

19.12.2023.
Danas je na Zagrebačkom velesajmu održano deseto jubilarno izdanje konferencije Zagreb Connect, u organizaciji Zagrebačkog inovacijskog centara - ZICER i Grada Zagreba  koje je otvorio gradonačelnik Tomislav Tomašević. Uz startupove koji su tek na početku svoga poduzetničkog puta, predstavili su se i etablirani tehnološki igrači s respektabilnim globalnim trofejima.

Otvorenju Zagreb Connect prisustvovali su i zamjenica gradonačelnika Danijela Dolenec, Velibor Mačkić, izaslanik Predsjednika Republike Hrvatske i direktor ZICER-a Frane Šesnić.

„Ono što mene posebno veseli je kultura hrvatske startup zajednice i tu kulturu mi kao Grad Zagreb želimo i dalje podupirati. Kultura hrvatske startup zajednice je da pomažu jedni drugima, posebno onima koji tek počinju. To je jedan od glavnih razloga zašto startup zajednica u Hrvatskoj uspijeva usprkos drugim okolnostima koje ih u tome sprječavaju, poput onih administrativnih“, rekao je Gradonačelnik čestitavši svim sudionicima ZICER-ovih akceleracijskih programa na iznimnom trudu koji su uložili u razvoj svojih poduzetničkih pothvata. „Vi ste kičma hrvatske ekonomije za 22. stoljeće“, poručio je gradonačelnik Tomašević.

Direktor ZICER-a Frane Šesnić čestitao je svim sudionicima koji su danas kroz keynote govore i panel raspravu pokazali kako je globalni uspjeh iz Hrvatske moguć, te kako je najbitnija ustrajnost u radu i spremnost na kontinuiranu prilagodbu zahtjevima tržišta.

Uz predstavljanje šest startupova novog Global Growth akceleratora, odabrani su i pobjednici osme generacije Startup Factory akceleratora.
 
Prvo mjesto i 15.000 eura osvojio je tim Recall koji razvija aplikaciju koja učenicima osnovnih i srednjih škola olakšava proces učenja.

Drugo mjesto i 10.000 eura osvojio je tim Thorondrone koji razvija dronove fiksnih krila za nadzor i monitoring velikih terena opremljene AI video analitikom dok je treće mjesto i 5.000 eura osvojio tim VendueTech s proptech startupom koji se bavi istraživanjem i razvojem u domeni javnih baza podataka.
 

Gradske vijesti - 2023.