clanak False

Zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet pridružio se obilježavanju Dana inženjera Republike Hrvatske

02.03.2023.
Tradicionalno obilježavanje Dana inženjera Republike Hrvatske pod nazivom „Urbanizam i arhitektura – pokretači održivog razvoja Hrvatske“ održano je danas u Starogradskoj vijećnici, a nazočne je pozdravio zamjenik zagrebačkog gradonačelnika Luka Korlaet.

„Izuzetno me veseli da su urbanizam i arhitektura teme kojima se obilježava ovogodišnji dan inženjera jer iskreno vjerujem da su baš urbanizam i arhitektura pokretači održivog razvoja Hrvatske.“, rekao je zamjenik gradonačelnika.

Dodao je da su elementi inženjerskoga pristupa potrebni u svim segmentima društvenog djelovanja. „To je pristup koji sa svih strana sagledava problem kakav jest, polazi od poznatoga i hrabro se suočava s nepoznatim i u konačnici usmjerava društvo prema naprijed. Budućnost ove zemlje leži u inženjerskom pristupu rješavanju problema, kao i u prijenosu tehničkih znanja i korištenju novih tehnologija i to na najprihvatljiviji način kako za prostor i okoliš, tako i za društvo u cjelini.“

Organizator ovogodišnjeg obilježavanja je Hrvatski inženjerski savez, u suradnji s Akademijom tehničkih znanosti Hrvatske i pod pokroviteljstvom Vlade Republike Hrvatske.

Uz zamjenika gradonačelnika Korlaeta, obilježavanju su nazočili i ministar graditeljstva, prostornog uređenja i državne imovine Branko Bačić, ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek, rektor Sveučilišta u Zagrebu Stjepan Lakušić te predstavnici HAZU-a, tehničkih komora, sveučilišta, gospodarstva i udruga Hrvatskog inženjerskog saveza.

Gradske vijesti - 2023.