clanak False

Zamjenik gradonačelnika Korlaet zajedno s delegacijom Europske komisije i potpredsjednikom Vlade RH i ministrom Brankom Bačićem obišao obnovljenu OŠ dr. Ivana Merza

05.10.2023.
Zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet i potpredsjednik Vlade i ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić u društvu delegacije Europske komisije predvođene direktoricom Glavne uprave za regionalnu i urbanu politiku Europske Komisije Sofiom Alves, obišli su danas cjelovito obnovljenu zagrebačku OŠ dr. Ivana Merza kao jedan od projekata financiranih iz Fonda solidarnosti Europske unije.
 
Obilazak je organiziran u okviru 7. sastanka s Europskom Komisijom na visokoj razini, vezano za obnovu nakon potresa u Republici Hrvatskoj.
 
U obnovu škole uloženo je oko 7.8 milijuna EUR-a te je tako ona postala jedna od najmodernije uređenih škola u Hrvatskoj koja je ojačana na razinu III potresne otpornosti zgrade.
 
Podsjetimo, Osnovna škola dr. Ivan Merz bila je  jedna je od najteže oštećenih škola u potresu koji je 2020. pogodio grad Zagreb, a učenici su u obnovljenu školu krenuli prvi nastavni dan 2022.
 

Gradske vijesti - 2023.