clanak False

Priopćenje - POSJETE U DOMOVIMA ZA STARIJE OSOBE

15.05.2020.
OD 18. SVIBNJA 2020. GODINE DOZVOLJENE POSJETE KORISNICIMA DOMOVIMA ZA STARIJE OSOBE UZ STROGE EPIDEMIOLOŠKE MJERE
 
Posjete korisnicima domova za starije osobe uz strogo pridržavanje epidemioloških mjera dozvoljene su od 18. svibnja sukladno novim Uputama pružateljima usluge smještaja u sustavu socijalne skrbi radi sprečavanja i suzbijanja epidemije COVID-19  koje su donijeli Hrvatski zavod za javno zdravstvo, Nastavni zavod za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ i Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.
Epidemija korona virusa izvanredna je situacija koja predstavlja novi izazov u skrbi za starije osobe, a ujedno nosi i veliku društvenu odgovornost. Zaštita zdravlja osoba starije životne dobi, kao najosjetljivijeg dijela populacije, trenutno je najveći prioritet na koji su domovi za starije osobe u nadležnosti Grada Zagreba dosad uspješno odgovorili na najvišoj razini.
Vjerujemo kako se članovi obitelji i prijatelji izrazito raduju posjetu korisnicima domova za starije osobe, ali prije svega, napominjemo kako je s ciljem zaštite zdravlje korisnika, odgovorno ponašanje članova obitelji i prijatelja korisnika izrazito važno. Iako je ublažavanje epidemioloških mjera u tijeku, rizik od zaraze još uvijek postoji, a zajedničkim djelovanjem djelatnika, korisnika te članova njihovih obitelji i prijatelja navedeni rizik može se prevenirati.
Stoga apeliramo na posjetitelje korisnika domova za starije osobe da se prethodno konzultiraju sa stručnim djelatnicima domova za starije osobe oko dogovora vezano za termin i načina odvijanja posjeta. Otvaranjem domova za starije osobe za posjetitelje zaštita zdravlja korisnika postala je odgovornost svakog od nas pojedinačno, a samo odgovornim ponašanjem možemo zaštiti naše najstarije sugrađane.

Aktualnosti / događanja