clanak False

Održana sjednica Gospodarsko - socijalnog vijeća Grada Zagreba

01.12.2021.
Održana je sedma redovna sjednica Gospodarsko - socijalnog vijeća Grada Zagreba, a na temu Prijedloga proračuna Grada Zagreba za 2022., danas u zgradi Gradske uprave.

Zamjenica gradonačelnika i ujedno potpredsjednica Vijeća Danijela Dolenec istaknula je kako je primaran cilj spomenutog prijedloga stabilizacija financija, što uključuje podmirenje svih dugoročnih i kratkoročnih obaveza o kojima je proteklih mjeseci bilo puno govora u javnosti. Drugi cilj obuhvaća jačanje, ubrzanje te dinamiziranje gradske obnove uslijed šteta nastalih potresima na objektima javne i privatne namjene.

U konačnici, svrha Prijedloga proračuna za narednu godinu je realizirati niz programa i projekata koji će naš grad učiniti zelenijim i pravednijim. Značajna se sredstva planiraju utrošiti u infrastrukturu školskih i predškolskih ustanova te u projekt denivelacije Slavonske avenije – što bi značajno olakšalo prometovanje u istočnome dijelu grada. Zaključno bih dodala da, iako govorimo o ''stabilizacijskom proračunu'', programi i djelatnosti u zdravstvu, kulturi i obrazovanju ostaju na istoj razini., kazala je zamjenica Dolenec.

Predsjednik HUP UMSP i Vijeća Igor Škrgatić kazao je kako je financijska stabilizacija važna, no ne smijemo zaboraviti i razvojnu komponentu, kroz osmišljavanje projekata koji će omogućiti bolje iskorištavanje postojećih potencijala.

Gradske vijesti - 2021.