clanak False

Na 20. sjednici Gospodarsko-socijalnog vijeća usvojen program rada za 2023. godinu i prezentirane aktivnosti na području urbane poljoprivrede

02.02.2023.
Dana 1. veljače 2023. održana je 20. sjednica Gospodarsko-socijalnog vijeća Grada Zagreba na kojoj je usvojen program rada za ovu godinu, a tema sjednice bila je urbana poljoprivreda.

Zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Danijela Dolenec predstavila je odluke Vijeća te navela niz aktivnosti koje se odvijaju u Gradskom uredu za gospodarstvo, ekološku održivost i strategijsko planiranje, poput projekta koji je Grad u suradnji s NZJZ Andrija Štampar prijavio na Europsku urbanu inicijativu. Radi se o gastro-edukativnom centru izvrsnosti koji bi se smjestio na Dolcu. Cilj projekta je edukacija potrošača o izvorima hrane i njezinom porijeklu te edukacija, informiranje, ali i promocija lokalno proizvedene hrane. Još jedan od projekata Grada Zagreba koji uskoro kreće jest pilot projekt zelene javne nabave hrane u osnovnim školama, koji će omogućiti učenicima kvalitetniju prehranu.

Tema sljedeće sjednice bit će je evaluacija Adventa 2022., a sjednici će prisustvovati i predstavnici Turističke zajednice grada Zagreba.

Zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Danijela Dolenec objavila je kako će svoj mandat predsjedavajuće Gospodarsko-socijalnim vijećem obnašati do kraja veljače, a  od ožujka mjesto predsjedavajućeg preuzima predstavnik sindikata kao gradskog socijalnog partnera.

Gradske vijesti - 2023.