clanak False

Gradonačelnik Tomašević obišao radove na izgradnji područnog objekta Dječjeg vrtića ''Zrno'' u Ivanjoj Reki kojim se dodatno povećava kapacitet dječjih vrtića

14.02.2023.
Gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević i zamjenici Danijela Dolenec i Luka Korlaet obišli su danas radove izgradnje područnog objekta Dječjeg vrtića ''Zrno'' u Ivanjoj Reki. Riječ je o vrtiću za koji je kamen temeljac položen krajem kolovoza prošle godine, a koji će svoja vrata djeci otvoriti u rujnu ove godine.

Vrtić će moći primiti 100 djece, a prostirat će se na dvije etaže ukupne površine 1.585 m2. Zadovoljstvo viđenim izrazili su gradonačelnik Tomašević i njegovi zamjenici posebno ističući činjenicu da je riječ o velikom iskoraku u onom što su više puta istaknuli kao cilj njihova mandata, a to je značajno povećanje kapaciteta dječjih vrtića, kao i omogućavanje njihove univerzalne dostupnosti.

„Izuzetno smo sretni i ponosni kad obilazimo objekte odgoja i obrazovanja koji niču, konkretno na ovom gradilištu gdje za sad po svim indikacijama sve ide kako treba'', rekla je zamjenica Dolenec te podsjetila da je prijavom Grada Zagreba na Nacionalni plan oporavka i otpornosti 16 objekata sufinancirano četvrtinom potrebnih sredstava.

Europskim novcem sufinanciran je i područni objekt dječjeg vrtića u Ivanjoj Reki i to 23 posto, dok su preostala sredstva osigurana u Proračunu Grada Zagreba. Naglašeno je da su trenutno u tijeku i javne nabave za izvođača radova za još tri, odnosno uskoro četiri vrtića, dok su četiri na izdavanju građevinske dozvole.

I dok su projekti sufinancirani europskim sredstvima prioritet, u iščekivanju je i novi poziv Ministarstva znanosti i obrazovanja za vrtiće na koji će Grad Zagreb ponovno odgovoriti prijavama novih projekata izgradnje dječjih vrtića.

Gradske vijesti - 2023.