clanak False

Gradonačelnik Tomašević na obilježavanju Dana Edukacijsko – rehabilitacijskog fakulteta

14.04.2023.
Danas je u Znanstveno-učilišnom kampusu Borongaj gradonačelnik Tomislav Tomašević prisustvovao obilježavanju Dana Edukacijsko – rehabilitacijskog fakulteta, kojim je obilježena 61. obljetnici fakulteta.

Gradonačelnik je kazao da se Edukacijsko – rehabilitacijski fakultet ističe svojim ugledom i prepoznatljivošću, kako u Zagrebu tako i u Hrvatskoj, što potvrđuje činjenica da je jedan od najpoželjnijih fakulteta u Republici Hrvatskoj. „Ono što vi gradite je neizmjerno bitno, a to je inkluzivno društvo“ rekao je gradonačelnik pohvalivši dugogodišnju suradnju gradskih institucija i Fakulteta. 

"Zahvalio bih studenticama i studentima ovog Fakulteta. Puno se u zadnje vrijeme priča o umjetnoj inteligenciji, automatizaciji i robotizaciji. Smatram da stvari koje vi ovdje učite i koje ćete raditi u vašim životima nikada neće moći zamijeniti ni umjetna inteligencija niti strojevi, jer je tu ključna empatija. Tu će uvijek trebati ljudi da pomažu ljudima", poručio je gradonačelnik. 

Edukacijsko – rehabilitacijski fakultet jedina je visokoškolska institucija u RH koja izvodi sveučilišne studijske programe logopedije, edukacijske rehabilitacije i socijalne pedagogije za uključivanje ranjivih / rizičnih skupina u zajednicu te razvija znanstveno-istraživački i visokostručni rad, a na kojoj studira oko 900 studenata.

Gradske vijesti - 2023.