clanak False

Gradonačelnik Tomašević i zamjenici Dolenec i Korlaet primili mališane, odgojiteljice, odgojitelje i ravnateljice vrtića

17.05.2023.

Gradonačelnik Tomašević i zamjenici Dolenec i Korlaet primili su danas mališane, odgojiteljice, odgojitelje i ravnateljice vrtića

Zagrebačkom Gradskom upravom odjekivao je danas smijeh djece koja su, uz svoje odgajatelje i ravnatelje dječjih vrtića Grada Zagreba, prisustvovali prijemu u povodu 24. dana dječjih vrtića Grada Zagreba kod domaćina, zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića i njegovih zamjenika Danijele Dolenec i Luke Korlaeta. 

Mališani su gradonačelniku i zamjenicima postavljali razna pitanja o radnom danu, a bilo je tu i molbi za više biciklističkih staza, više drveća te za zebre, ležeće policajce…

Koji mu je najdraži sport i je li osvojio medalju? Gdje je išao u vrtić? Što voli jesti i piti? To su tek neka od pitanja mališana, kojima se tako ispunila velika želja za susretom s gradonačelnikom. Među lepršavim pitanjima našlo se i onih poput što točno radi gradonačelnik?

Na pitanje o tome može li biti više biciklističkih staza, gradonačelnik Tomašević je rekao kako se konstantno na tome radi, a pozvao ih je i da što češće na Sljeme idu žičarom koja je za djecu besplatna. Dodao je i kako Grad namjerava kupiti autobuse na vodik ili električnu energiju kako bi se zrak što manje zagađivao. Poručio im je i da slušaju tete, jedu što više voća i povrća, bave se sportom te da u školi marljivo uče i postanu dobri i vrijedni ljudi koji će svojim radom doprinijeti našem gradu. Gradonačelnik je za kraj zaigrao s njima nogomet te se našalio da mu mališani postavljaju teže pitanja od novinara na redovnim konferencijama za medije koje održava.

Dani dječjih vrtića Grada Zagreba održavaju se od 15. do 21. svibnja pod pokroviteljstvom gradonačelnika Grada Zagreba, a u organizaciji Gradskog ureda za obrazovanje, sport i mlade i dječjih vrtića Grada Zagreba. 

Završno događanje odvijat će se 21. svibnja na Bundeku od 10,00 do 13,30 sati, u okviru kojega je predviđeno druženje i sportske igre djece, roditelja i odgojitelja, te glazbeno izražavanje kroz pjesmu i ples.

Gradske vijesti - 2023.