clanak False

16. Dan mimoza

21.01.2023.
Tradicionalni, 16. po redu Dan mimoza – Nacionalni dan borbe protiv raka vrata maternice obilježen je prigodnom prodajom mimoza na Cvjetnom trgu, u nazočnosti zamjenice zagrebačkog gradonačelnika Danijele Dolenec. 

Javnozdravstvena akcija održava se u suorganizaciji Hrvatske lige protiv raka i Grada Zagreba, s ciljem podizanja svijesti o prevenciji HPV infekcije i raka vrata maternice. 

Podršku tradicionalnoj akciji dala je i zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Danijela Dolenec, koja je istaknula kako je ovo prilika da informiramo, potaknemo i podsjetimo sve djevojke i žene da se brinu o svom reproduktivnom zdravlju: „To se odnosi prije svega na redovite ginekološke preglede, te na mogućnost cijepljenja protiv HPV-a. Vjerujem da znate kako Grad Zagreb ima Centar za zdravlje mladih gdje i jedno i drugo besplatno mogu obaviti i studentice koje nemaju mjesto prebivališta u Gradu Zagrebu.“ 

Akciju možete podržati dobrovoljnim prilogom za rad Hrvatske lige protiv raka a više informacija o prevenciji raka maternice, edukaciji, cijepljenju protiv HPV-a, važnosti redovitih ginekoloških pregleda i odgovornom spolnom ponašanju možete pronaći do 16 sati na Trgu Petra Preradovića.  

Dani mimoza održavaju se pod pokroviteljstvom Grada Zagreba i Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske. 

Gradske vijesti - 2023.