clanak False

Predstavljen program “Lisinski na otvorenome“

08.05.2020.
Uz taktove poznate pjesme Tereze Kesovije Prijatelji stari gdje ste otvorena je konferencija za medije na kojoj je ravnatelj Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog Dražen Siriščević, u petak, 8. svibnja najavio 24-satno uživanje u glazbi oko Lisinskog.

Inicijativa “Lisinski na otvorenome“ nesvakidašnje je glazbeno iskustvo koje će omogućiti posjetiteljima Lisinskog i svim prolaznicima svakodnevno i neprestano uživanje u glazbi, koje smo trenutno lišeni u našem Hramu glazbe zbog pandemije koronavirusa i posljedica izazvanih potresom.
Konferencija je održana ispred glavnog ulaza u Dvoranu Lisinski, koji je ovom prilikom predstavljen i kao izlaz: kada je već nemoguće slušati glazbu u Lisinskom – Lisinski izlazi na ulice i trgove i dovodi glazbu do svih onih koji se nađu u blizini.

Na južnoj i zapadnoj strani pročelja Dvorane postavljeni su zvučnici iz kojih će 24 sata dnevno svirati glazba - svaki dan, iz tjedna u tjedan... Klasična glazba, popularna glazba, jazz-glazba, tradicijska glazba... teći će Vukovarskom ulicom i Trgom Stjepana Radića od danas pa do daljnjega.

Glazba koju su u Dvorani izvodili vrhunski umjetnici, ansambli i orkestri, i u ovim vremenima može doprijeti do svih ljudi dobre volje. Lisinski na otvorenome je festival glazbe, ali i povijesni dan za Dvoranu koja ponosno prkosi tišini koja nas okružuje.

„Nismo pristali na apsolutnu tišinu, odgovaramo glazbom“, rekao je ravnatelj Siriščević. „Svirat će skoro dvjesto glazbenih primjera različitih glazbenih žanrova, a na displayu ispred zgrade prikazivat će se ime izvođača i naziv skladbe koja upravo svira. U kutu displaya stoji i tzv. Kalendar tišine - kalendar koji odbrojava dane, sate i sekunde od trenutka kad je Dvorana utihnula i koji će, nadam se, vrlo brzo otići u povijest“, ustvrdio je ravnatelj.

Podsjetivši na slogan Lisinskog „Ne slušajte obećanja nego glazbu“, Siriščević je istaknuo kako je Lisinski spojio i glazbu i obećanja. „Dvorana je održala obećanje da će uskoro iz nje ponovno svirati glazba, što se ovom inicijativom upravo i ostvarilo.“

Lisinski open air slavit će glazbu i ljudski duh sve dok ne uspijemo ponovno ući u naše prostore i uživati u veličanstvenim izvedbama koje će nam s pozornice Lisinskog uskoro opet uživo pružati brojni vrhunski umjetnici iz cijeloga svijeta.

Aktualno