clanak False

Plan za bijeg - ciklus malih radiofonskih izvedbi u Kinoteci

11.12.2020.
U sklopu glazbenog programa kina Kinoteka u subutu, 19. prosinca  s početkom u 19.30 sati održat će se projekt RadioTeatra i Multimedijalne kolibe “ Plan za bijeg – ciklus malih radiofonskih izvedbi“.
 
Jedan od njemačkih izraza za dokumentarnu radio-dramu je Kopfkino. Kopf znači glava, a Kino je kino, no možda bi se taj izraz elegantnije moglo prevesti kao: kino za misli. Ove jeseni i zime intenzivno stvaramo formate soundwalka tj. zvučne šetnje prilagođene našoj radioteatarskoj praksi pa smo ih zato i nazvali radijem u hodu, odnosno radiowalkom:
 
“Dolac spava” (Perforacije, Zagreb); “Carevo novo uho” (Zoom festival, Rijeka); “Kino za misli” (Plan za bijeg, Zagreb)
 
Različiti tematski i prostorno, povezuje ih ideja radija za usamljene šetače, radija koji vam tiho govori na uho, čita vam misli, emitira kraća radiofonska djela i pomaže da grad vidite drugim očima i ušima koketirajući pritom s Calvinovim Nevidljivim gradovima. Oni koji su s nama već šetali, znaju da svaki radiowalk ima i neke elemente izvedbe uživo.
 
Tako će biti i ovog puta, samo što vas naši glazbenici neće dočekivati putem nego će vas čekati u ugrijanoj dvorani kina Kinoteka. Nina Bajsić, uz pratnju Jasmine Bojić i Vida Hribara nam samo za ovu priliku, osim autorskih pjesama, izvodi i neke pjesme iz radiodrama i filmova.
 
Za radiowalk ponijeti obavezno svoj mobitel i slušalice.
 
Autorica: Pavlica Bajsić Brazzoduro
 
Više o programu na www.kinokinoteka.hr
 

Aktualno